Se scot oasele de la carne, se spala carnea in mai multe ape reci, dupa care se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina ,
Se scot oasele de la carne, se spala carnea in mai multe ape reci, dupa care se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina , taiate in prealabil, betisoare groase de 1 cm. Carnea se sareaza si se pipereaza dupa gust dupa care se ruleaza dupa forma pe care a avut-o initial, se leaga cu o ata subtire si se pune in tava. Inainte de a se introduce tava in cuptor, carnea se freaca cu boia si cimbru, se sareaza si se unge cu grasime. Se adauga apoi in tava o ceasca de supa de carne, sare si cateva boabe de piper. Se frige la foc iute, cu tava acoperita. Cand s-a rumenit pe o parte, friptura se intoarce, se adauga vinul si se continua coacerea. Se scoate, se inlatura ata cu care a fost legata si se taie felii groase.
Se serveste fierbinte, cu garnitura de legume.
Alte retete care contin carne:
Friptura de vita la cuptor
Chiftele
Tocanita de pui
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios