Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca carnea cu lamaie, apoi cu
Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca carnea cu lamaie, apoi cu mujdei de usturoi si cimbru. in tava se adauga o ceasca de ulei si o ceasca de apa sau de supa. Peste friptura astfel pregatita se pune slanina afumata taiata fasii subtiri. Se introduce forma in cuptor si se frige carnea la foc iute. In forma se pun si boabe de piper, iar dupa o ora se adauga vinul (sau coniac). Cand friptura s-a rumenit pe ambele parti, se scoate, se inlatura slanina si se taie felii groase.
Se serveste fierbinte, cu salata verde.
Alte retete:
Cartofi la cuptor
Castraveti bulgaresti
Tocanita de pui
Ciocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)
Ciocolata de casa