Friptura de miel glasata

Se alege carne macra, se spala foarte bine, apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi, de telina. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg. carne macra
  • 4 linguri unt netopit
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. morcov
  • 200 gr. costita afumata
  • cimbru
  • 1 pahar de vin
  • 1 pahar de supa
  • 1 buc. telina mica

Mod de preparare

Se alege carne macra, se spala foarte bine, apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi, de telina. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se ruleaza bucata de carne astfel pregatita, se leaga strins cu ata din bumbac alb si inainte de a se pune friptura in tava cuptorului, se pudreaza carnea cu boia, cimbru si se unge cu grasime. In tava se adauga supa de carne, sare si citeva boabe de piper. Se acopera tava si se da focul potrivit de iute. Cind friptura s-a rumenit, se intoarce pe toate fetele, apoi, odata racita, se dezleaga ata si se taie in felii groase.
Se serveste cu garnitura de legume

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Friganele

Azi am avut pofta de sandwich-uri calde, iar Meri mi-a zis sa le fac sub forma de friganele si am executat. :)

Friganele
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide