Friptura de miel

Se ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta de rozmarin apoi se asezo

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/4 kg pulpa de miel
  • frunze de rozmarin
  • 5 catei de usturoi feliati
  • 50 g file ansoa din conserva
  • 3 linguri grasime sau ulei vegetal pt uns carnea
  • 1 morcov taiat bucati
  • Sosul:
  • 150 ml vin roze
  • 300 ml supa legume
  • 1 lingura gem coacaze
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta de rozmarin apoi se asezoneaza cu sare si piper.

Cu fileurile de ansoa se inveleste pulpa de miel apoi se pune la frigider cel putin 4 ore.

Se incinge cuptorul si se continua prepararea fripturii de miel.

Asezonam carnea cu sare, piper si o ungem cu ulei.

Intr-o tava destul de incapatoare punem legumele taiate impreuna cu cateva crengute de rozmarin, usturoiul ramas si inca putina grasime.

Luam pulpa si o punem peste legume apoi o dam la cuptor timp de 20 de minute pana devine usor maronie.

Dupa 20 de minute reducem temperatura cuptorului la 180 grade si lasam canea sa se faca timp de 1/5 sau 1 ora in functie de cat de patrunsa iti place sa fie.

Important: la fiecare 20 de minute scoate friptura si toarna grasimea din tava peste carne.

Cand consideri ca este gata scoate-o din cuptor si las-o de-o parte timp de 15 min pt fragezire.

Pregatirea sosului:

Ia grasimea din tava in care a stat carnea si lasa doar legumele si sosul. Pune tava la foc mediu si adauga vinul roze. Fierbe timp de 3-4 minute, adauga supa de legume, gemul de coacaze si fierbe inca 5 minute pana se ingroasa putin. Dupa gust adauga sare si piper.
Serveste sosul impreuna cu friptura de miel

Alte retete pentru Pasti

Friptura miel coroana

E foarte gustos!

Pofta mare!

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post