Se ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta de rozmarin apoi se asezo
Se ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta de rozmarin apoi se asezoneaza cu sare si piper.
Cu fileurile de ansoa se inveleste pulpa de miel apoi se pune la frigider cel putin 4 ore.
Se incinge cuptorul si se continua prepararea fripturii de miel.
Asezonam carnea cu sare, piper si o ungem cu ulei.
Intr-o tava destul de incapatoare punem legumele taiate impreuna cu cateva crengute de rozmarin, usturoiul ramas si inca putina grasime.
Luam pulpa si o punem peste legume apoi o dam la cuptor timp de 20 de minute pana devine usor maronie.
Dupa 20 de minute reducem temperatura cuptorului la 180 grade si lasam canea sa se faca timp de 1/5 sau 1 ora in functie de cat de patrunsa iti place sa fie.
Important: la fiecare 20 de minute scoate friptura si toarna grasimea din tava peste carne.
Cand consideri ca este gata scoate-o din cuptor si las-o de-o parte timp de 15 min pt fragezire.
Pregatirea sosului:
Ia grasimea din tava in care a stat carnea si lasa doar legumele si sosul. Pune tava la foc mediu si adauga vinul roze. Fierbe timp de 3-4 minute, adauga supa de legume, gemul de coacaze si fierbe inca 5 minute pana se ingroasa putin. Dupa gust adauga sare si piper.
Serveste sosul impreuna cu friptura de miel
Alte retete pentru Pasti
Friptura miel coroana
E foarte gustos!
Pofta mare!
Doritori de musaca sunt??? Daca va plac dovleceii cu siguranta o sa va placa si aceasta musaca.
Musaca cu dovlecei