Friptura de miel

Mielul se taie in doua pe lungime, se sareaza si se lasa asa 20-30 minute. Se pune apoi intr-o tava, se unge bine cu unt iar de jur imprejurul carnii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 miel
  • 10 fire de usturoi verde
  • sare
  • unt sau ulei

Mod de preparare

Mielul se taie in doua pe lungime, se sareaza si se lasa asa 20-30 minute. Se pune apoi intr-o tava, se unge bine cu unt iar de jur imprejurul carnii se pune usturoi verde, o jumatate de pahar de apa si se baga tava in cuptorul preincalzit. Se unge cu sosul din cand in cand si se potriveste la gust de sare. Se lasa carnea la rumenit pe ambele parti si se lasa apoi sa prinda o crusta aurie.


Se serveste cu garnitura de cartofi inabusiti in sosul din tava si salata asortata.

Alte retete:

Chiftele

Mancare de mazare

Cartofi la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide