Friptura de miel

Se spala pulpa de miel si se pune pe planseta de lemn. Se freaca cu lamaie pe fiecare parte, se unge cu unt topit apoi cu boia dulce de ardei. Se sare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel
  • 1 ceasca de unt
  • sare
  • o jumatate de lamaie
  • o jumatate lingurita de boia dulce
  • piper boabe

Mod de preparare

Se spala pulpa de miel si se pune pe planseta de lemn. Se freaca cu lamaie pe fiecare parte, se unge cu unt topit apoi cu boia dulce de ardei. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se pune in forma cu o ceasca de apa calda si cateva boabe de piper. Forma se tine in cuptorul fierbinte o ora, dupa care se intoarce friptura si se stropeste cu sosul in care s-a facut. Se scoate din cuptor dupa o ora, timp in care se va rumeni frumos.
Se serveste cu salata verde si garnitura de cartofi prajiti.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Ciorba radauteana

Friptura de vita cu ciuperci

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post