Se asaza pulpa intr-o oala pentru cuptor, (ceramica de fonta Jena). Se acopera2/3 cu apa fiarta, se adauga ceapa, prazul, morcovii si condimentele. S
Se asaza pulpa intr-o oala pentru cuptor, (ceramica de fonta Jena). Se acopera2/3 cu apa fiarta, se adauga ceapa, prazul, morcovii si condimentele. Se introduce oala in cuptorul incalzit la 200 grade C si se lasa sa dospeasca 2 ore. Se intoarce pulpa de citeva ori.
Dupa acest timp, se lasa sa se raceasca in sucul propriu.
Se sfarima piinea, se adauga zaharul, condimentele, untul si se amestecam bine. Se taie soricul si o parte din grasime de pe pulpa, se imparte deasupra si pe margini aluatul din piine, egal, neted si bine apasat. Se
introduce pe o tava de copt din nou in cuptorul incalzit la 180 de grade C,
pentru 40-50 minute. Se taie cald in felii de 1 cm.
Sos: Se fierbe in putina apa coaja de lamiie si macesele pina se inmoaie.
Se trece prin sita deasa, se adauga la masa obtinuta zaharul si zaharul vanilat si se lasa sa dea citeva clocote. Dupa ce a stat sosul 5 minute,
se amesteca bine amidonul cu vinul de mere si se leaga la foc mic.
Sucul de lamiie se adauga dupa gust.
Se seveste cu cartofi natur presarati cu frunze de patrunjel.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios