Friptura de iepure

Carnea se curata de pielite si se impaneaza cu feliutele de slanina si bucatele de usturoi. Se pune apoi intr-o tava carnea, se adauga vinul, putina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure
  • feliute de slanina
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 jumatate pahar vin
  • 1 pahar apa
  • sare
  • piper
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita mustar
  • ulei
  • 1 foaie dafin

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite si se impaneaza cu feliutele de slanina si bucatele de usturoi. Se pune apoi intr-o tava carnea, se adauga vinul, putina apa, boabe de piper si o frunza de dafin. Se baga la cuptor, sa se friga incet, la foc mic. Carnea se intoarce din cand in cand si se unda cu sosul din tava. Dupa ce carnea s-a rumenit, se adauga mustarul si smantana in sos.


Se serveste cu cartofi pai, orez sau sparanghel.

Alte retete:

Placinta cu dovleac Ardei umpluti Sarmale de post

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide