Friptura de gasca cu sos de rosii

Gasca se spala, se curata de intestine si de maruntaie, se sareaza putin si se unge cu ulei. Astfel pregatita, carnea se pune intr-o tava de friptura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de gasca
  • 1 kg rosii
  • sare
  • piper boabe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Gasca se spala, se curata de intestine si de maruntaie, se sareaza putin si se unge cu ulei. Astfel pregatita, carnea se pune intr-o tava de friptura cu o ceasca de apa si restul de ulei. Zarzavatul de supa si ceapa se taie felii subtiri si se pun in jurul fripturii. Se potriveste focul, se adauga cateva boabe de piper si se frige gasca la foc potrivit o ora. Se intoarce friptura si se adauga vinul. Cand carnea s-a rumenit usor, se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri. Se sareaza sosul si se indulceste cu o lingura de zahar, se mai fierbe un sfert de ora, apoi se stinge focul. .

Friptura se serveste calda, cu piure de cartofi si salata de sezon.

Alte retete care contin carne:

Pui la punga

Friptura de vita la cuptor

Gratar de porc cu vinete coapte

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.  

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide