Friptura de gasca cu sos de rosii

Gasca se spala, se curata de intestine si de maruntaie, se sareaza putin si se unge cu ulei. Astfel pregatita, carnea se pune intr-o tava de friptura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de gasca
  • 1 kg rosii
  • sare
  • piper boabe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Gasca se spala, se curata de intestine si de maruntaie, se sareaza putin si se unge cu ulei. Astfel pregatita, carnea se pune intr-o tava de friptura cu o ceasca de apa si restul de ulei. Zarzavatul de supa si ceapa se taie felii subtiri si se pun in jurul fripturii. Se potriveste focul, se adauga cateva boabe de piper si se frige gasca la foc potrivit o ora. Se intoarce friptura si se adauga vinul. Cand carnea s-a rumenit usor, se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri. Se sareaza sosul si se indulceste cu o lingura de zahar, se mai fierbe un sfert de ora, apoi se stinge focul. .

Friptura se serveste calda, cu piure de cartofi si salata de sezon.

Alte retete care contin carne:

Pui la punga

Friptura de vita la cuptor

Gratar de porc cu vinete coapte

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post