Friptura de gasca cu sos de capere si galuste de paine

Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se prajeste un pic in unsoar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc pulpe de gasca sau 2 buc piept de gasca
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mai mica
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 buchet de patrunjel
  • 20 gr unsoare
  • ½ lamaie
  • 300 ml smantana
  • 30 gr faina
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 frunza de dafin
  • 2 lingurite de boabe de capere
  • sare dupa gust
  • piper macinat
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • 50 ml vin alb
  • pentru galustele de paine:
  • 3 chifle uscate
  • 2 oua
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper macinat
  • patrunjel tocat fin
  • ½ ceapa

Mod de preparare

Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se prajeste un pic in unsoare, este de preferat unsoarea de gasca. Nu se prajeste foarte mult, doar cat sa capete o culoare rosie. Se prajesc legumele taiete rondele si se condimenteaza cu foaie de dafin si coaja de lamaie rasa. Se toarna putina apa, se introduc bucatile de carne si se fierbe. Aveti grija sa nu fie mult lichid sub carne. Cand carnea este suficient de moale se pune la prajit. Intre timp din zeama in care sau fiert legumele se scoate patrunjelul si se ingroasa cu faina si smantana siar apoi se mixeaza. Dupa mixare, se adauga mustarul, caperele tocate, putin suc de lamaie, vin alb, smantana si se pune toata compozitia la fiert. Rezultatul este un sos minunat!

Galustele de paine: se tai chiflele cubulete si se prajesc un pic. Se prajeste jumatate de ceapa taiata marunt in grasime. Se presara cu patrunjel tocat fin. Se adauga chiflele si din restul ingredientelor se obtine un aluat gros ca pentru clatite care se toarna peste chifle. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune in frigider cca 20 de minute.

Se formeza bilute mici si se fierb in apa cu sare.
Alte retete mancaruri recomandate:

Tochitura pui

Tocanita de pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors