Se curata pasarea de fulgi si de pene, se trece prin flacara vie, se freaca apoi cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste de maruntaie si de intes
Se curata pasarea de fulgi si de pene, se trece prin flacara vie, se freaca apoi cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste de maruntaie si de intestine, se spala din nou si se sareaza usor. Se toaca maruntaiele, se
amesteca cu putina sare si piper macinat, se stropesc cu ulei si se pun in golul lasat de intestine. Gaina se unge pe deasupra cu ulei, se stropeste cu jumatate din cantitatea de vin si se pune in tava de friptura cu o ceasca de apa calda si uleiul ramas dupa ce s-a uns gaina. Se potriveste focul si se frige gaina in cuptor o ora. Se intoarce, se stropeste cu restul de vin si se continua frigerea. Se scoate friptura cand s-a rumenit frumos, se asaza pe o farfurie si se taie bucati potrivit de mari. Dupa gust, friptura se poate acoperi cu usturoi pisat si diluat cu apa calda.
Friptura se serveste cu garnitura de legume sote si salata de sezon.
Alte retete:
Ardei umpluti
Tocanita de pui
Musaca de vinete
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios