Friptura de gaina

Se curata pasarea de fulgi si de pene, se trece prin flacara vie, se freaca apoi cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste de maruntaie si de intes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina mare
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • piper boabe
  • 1 pahar de vin alb
  • usturoi

Mod de preparare

Se curata pasarea de fulgi si de pene, se trece prin flacara vie, se freaca apoi cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste de maruntaie si de intestine, se spala din nou si se sareaza usor. Se toaca maruntaiele, se

amesteca cu putina sare si piper macinat, se stropesc cu ulei si se pun in golul lasat de intestine. Gaina se unge pe deasupra cu ulei, se stropeste cu jumatate din cantitatea de vin si se pune in tava de friptura cu o ceasca de apa calda si uleiul ramas dupa ce s-a uns gaina. Se potriveste focul si se frige gaina in cuptor o ora. Se intoarce, se stropeste cu restul de vin si se continua frigerea. Se scoate friptura cand s-a rumenit frumos, se asaza pe o farfurie si se taie bucati potrivit de mari. Dupa gust, friptura se poate acoperi cu usturoi pisat si diluat cu apa calda.
Friptura se serveste cu garnitura de legume sote si salata de sezon.

Alte retete:

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Musaca de vinete

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post