Se curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa care se spala in mai multe a
Se curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa care se spala in mai multe ape reci. Curcanul se pregateste numai dupa ce s-a golit de intestine si de maruntaie. Se sareaza si se lasa sa stea asa o ora.
Separat, din faina, lapte, sare si untura, se pregateste un aluat potrivit.
Se scot aripile, picioarele, gusa, capul si gatul curcanului si se pregateste din acestea o ciorba de potroace. Curcanul astfel pregatit se inveleste cu o foaie groasa de aluat si se pune intr-o tava unsa cu grasime. Se lasa in cuptor socotind cate o ora de fiecare kilogram de carne. Se stropeste din cand in cand cu apa calda, ca sa nu se arda aluatul. Cand e gata, se scoate, curcanul din cuptor, se inlatura aluatul si se arunca.
Friptura se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon.
Alte retete care contin carne:
Dovlecei umpluti cu carne
Friptura de pui
Friptura de vita la cuptor
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios