Friptura de curcan cu sos de mere

Se curata curcanul de pene si de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, dupa care se parleste pe flacara mare si se freaca putin cu malai. Se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan
  • 1 kg mere acrisoare
  • 1 cana sos de rosii
  • cimbru
  • zahar
  • sare
  • 200 gr costita afumata
  • 1 ceasca de ulei
  • piper boabe
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Se curata curcanul de pene si de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, dupa care se parleste pe flacara mare si se freaca putin cu malai. Se spala in mai multe ape reci, se pastreaza trunchiul pasarii si se inlatura aripile, capul, gatul si picioarele. Curcanul astfel pregatit se acopera cu fasii subtiri de slanina afumata, dupa ce s-a sarat usor. Se asaza curcanul intr-o tava de friptura cu o ceasca de apa si o ceasca de ulei. Se adauga cateva boabe de piper si putin cimbru, se potriveste focul si se frige curcanul in cuptor, la foc potrivit, o ora. Se intoarce, se sareaza si se adauga vinul, daca sosul in care se frige curcanul a scazut prea tare. Se continua frigerea pana cand carnea devine frageda. Se scoate slanina si se serveste alaturi daca nu este prea arsa, sau se arunca.

Sosul de mere se pregateste din mere acrisoare, curatate de coaja sl inmuiate pe foc mic cu o ceasca de apa, doua linguri de zahar si putin cimbru. Cand sosul devine consistent, se serveste amestecat cu sos de rosii indulcit, alaturi de friptura.
Se asaza friptura pe un platou mare si se inconjoara cu sos de mere.

Alte retete care contin carne:

Piept de pui la cuptor

Tochitura de pui

Gratar de porc cu vinete coapte

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.  

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide