Friptura de curcan

Friptura de curcan cu sos de soia si miere este delicioasa, dar deloc greu de pregatit. Fie ca va doriti o cina delicioasa sau o friptura pentru masa festiva, aceasta reteta este potrivita.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pulpa mare de curcan
  • 2 linguri zahar brun
  • condimente specifice de pui (eu le folosesc pe cele facute de mine - retete aici)
  • sare
  • piper
  • 3 linguri sos de soia
  • putina miere
  • 1 morcov mare
  • 1 patarnac
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceasca supa de pui
  • 100 ml vin alb dulce

Mod de preparare

Am ales o reteta de pulpe de curcan pentru ca mama tocmai mi-a taiat un curcan de peste 20 de kg si trebuia sa incep sa il gatesc cumva.

Iata reteta care a avut mare succes la noi!

Se condimenteaza carnea si se lasa macar o ora la rece.

Tava in care urmeaza sa faceti friptura se unge cu ulei si se aseaza un pat din legume.

Puneti peste pulpa de curcan, ungeti-o cu soia si miere.

Turnati in tava supa si vinul si lasati la cuptor pana se rumenesc si se patrunde carnea.

Reteta de friptura de curcan a fost propusa de: http://amainbucatarie.blogspot.com/


Eu am urmat sfatul lui Pansy si am facut alaturi un pireu pufos si a fost garnitura perfecta pentru legumele si sosul de langa carne.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar O garnitura colorata, numai buna de savurat...

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide