Se curata pasarea, se goleste de intestine si se parleste pe flacara mare. Dupa ce nu mai are puf, se freaca usor cu malai, se spala cu multa apa rece
Se curata pasarea, se goleste de intestine si se parleste pe flacara mare. Dupa ce nu mai are puf, se freaca usor cu malai, se spala cu multa apa rece si se sareaza pe dinauntru si pe dinafara. Se lasa sa stea o ora cu sarea pe el, dupa care se pune intr-o tava de friptura, cu o ceasca de apa si uns cu unt cald.
Merele se curata de coaja, se taie felii groase si se introduc in interiorul curcanului. Se potriveste focul la cuptor si se frige o ora, dupa care se adauga sare, piper boabe si o lingura de coniac, cu care se stropeste curcanul cand se intoarce. Este gata atunci cand a capatat o culoare aurie.
Se serveste la mesele festive, cu garnitura de legume si salata de sezon.
Alte retete culinare:
Pui la cuptor
Pui la rotisor
Cartofi la cuptor
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios