Se spala carnea, se sterge cu prosop curat si se rumeneste bucata intreaga in ulei. Inainte de a se rumeni, carnea se impaneaza cu slanina afumata si
Se spala carnea, se sterge cu prosop curat si se rumeneste bucata intreaga in ulei. Inainte de a se rumeni, carnea se impaneaza cu slanina afumata si catei de usturoi. Se lasa in cratita in care s-a rumenit, se acopera cu apa, se sareaza si se adauga cateva boabe de piper, dupa care se acopera cratita si se lasa sa fiarba pe foc mic. La jumatatea timpului de coacere, peste friptura se adauga bulionul desfacut in apa rece si vinul. Cand este gata, se scoate friptura si se lasa pe o farfurie, iar in sosul ei se adauga fasolea fiarta separat cu o lingurita de sare. Peste fasole se pune o foaie de dafin, se acopera cratita si se lasa un sfert de ora sa fiarba.
Fasolea se serveste langa friptura de berbec taiata felii groase.
Alte retete:
Fasole verde scazuta
Mancare de fasole verde
Iahnie de fasole
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios