Friptura cu sos de rosii

Chifla se moaie, se stoarce si se zdobeste, se amesteca cu carnea tocata, oul, ceapa si usturoiul. Se adauga sare, piper si verdeturi. Maslinele se ta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O chifla
  • 2 cepe
  • un catel usturoi
  • 500 g carne tocata mixta
  • un ou
  • sare
  • piper
  • 50 g maslina verzi
  • 750 g rosii
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri unt
  • 125 ml supa instant
  • 125 ml vin rosu

Mod de preparare

Chifla se moaie, se stoarce si se zdobeste, se amesteca cu carnea tocata, oul, ceapa si usturoiul. Se adauga sare, piper si verdeturi. Maslinele se taie rondele, 4 rosii se taie cuburi si se amesteca in compozitia de carne. Se pune totul in forma de chec si se coace 40 min. Se amesteca mierea su mustarul si cu pesmet. Se unge friptura cu acest amestec si se coace 20 min.

Din zahar si unt se face un caramel la care se adauga restul de rosii, supa si vinul. Se fierbe totul bine.


Friptura se serveste cu sos si cu pireu de cartofi.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala