Se ia o cratita mai inalta, cu capac, si pe fundul ei se pun rosiile scurse, zdrobite putin. Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte, filamente s
Se ia o cratita mai inalta, cu capac, si pe fundul ei se pun rosiile scurse, zdrobite putin.
Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte, filamente si se taie bucati mai mari. Se adauga peste rosii.
Ceapa se curata, se spala si se taie si ea bucati mai mari. Se adauga peste rosii si ardei. Se presara un pic de sare.
Se pregatesc perisoarele. Eu am avut pasta de carnat, care ar fi trebuit sa fie ok asa cum era, dar nu eram convinsa, pentru ca nu avea usturoi si nici prea mult vin, asa ca am luat blenderul, am turnat vinul, am adaugat sarea, boabele de piper si usturoiul. Cu zeama obtinuta am framantat carnea.
Am format perisoarele (se paseaza dintr-o mana intr-alta, strangand putin, ca sa se adune, apoi li se da forma rotunda).
Perisoarele se aseaza peste verdeturile taiate, apoi se pune capacul, nimic altceva.
Se pune cratita pe foc mic si se lasa cam 45-60 de minute la fiert. Din cand in cand se mai scutura cratita,sau se amesteca prin ea, usor,ca la pandispan, dar numai dupa ce perisoarele si-au scihmbat culoarea.
Pofta buna!
Reteta Friggione rapid cu perisoare a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro
Alte retete cu perisoare de carne gasiti aici:
Bors de perisoare cu legume si smintina ,
Ciorba ardeleneasca de perisoare ,
Supa de perisoare cu tarhon .
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios