Frigarui iraniene de miel Kabab Hosseini

Pentru aceasta reteta se folosesc betisoare de 10-15 cm lungime. Se spala ardeiul si se taie in bucati de 4 cm lungime si 3 cm latime. Carnea se tai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 6 portii: file de miel sau vita 1 kg
  • 250gr. ceapa mica
  • 250 gr. ceapa mare
  • 250 gr. ardei
  • 100 gr. unt
  • 1 kg rosii medii
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta se folosesc betisoare de 10-15 cm lungime.

Se spala ardeiul si se taie in bucati de 4 cm lungime si 3 cm latime.

Carnea se taie in bucati de 4 cm lungime si 2 cm latime, se sareaza si se pipereaza, apoi se curata cepele mici.

Pe fiecare betisor se infige o bucata de carne, o ceapa mica, o bucata de ardei, in aceasta ordine pana cand betisorul se umple.

Cepele mari se curata si se taie . Rosiile se taie cubulete.

Se ia un vas in care sa incapa frigaruile si se aseaza un strat de rosii si ceapa. Peste ele se pun frigaruile. Se pun cateva bucatele de unt. Se mai aseaza un strat de rosii si de ceapa, apoi un strat de frigarui, pana cand ultimul strat este de rosii. Vasul se acopera si se fierbe la foc mic sau se baga la cuptor. Rosiile isi vor lasa zeama. Se fierbe pana cand aceasta scade. Daca vii se pare ca nu este fiarta suficient carnea, se adauga putina apa calda si se continua fierberea pana cand zeama scade.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors