Frigarui din carne de berbec

Carnea se pune intr-un vas mare si se opareste cu apa clocotita ca sa-si piarda mirosul. Se taie apoi felii cu latura de 4-5 cm, se infig pe o frigare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de carne macra
  • 200 gr slanina
  • sare
  • usturoi
  • cimbru

Mod de preparare

Carnea se pune intr-un vas mare si se opareste cu apa clocotita ca sa-si piarda mirosul. Se taie apoi felii cu latura de 4-5 cm, se infig pe o frigare dupa ce s-au sarat si s-au uns cu ulei, alternand feliile de carne cu felii de slanina. Daca este sezon, pe frigare se pot alterna bucatile de carne cu bucati de gogosar si felii de ceapa tanara. Cand friptura este gata, se stropeste cu sos de usturoi.
Se serveste cu garnitura de legume.

Alte retete culinare:

Ardei copti

Ghiveci de legume

Mancare de mazare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Oua scotiene

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

Oua scotiene
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide