Friganele cu ciuperci

Curatam in prima faza ciupercile. Picioarele se scot si se toaca; se amesteca impreuna cu de branza de vaci, adaugand leurda. Se sareaza si se pipere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 ciuperci Champignon
  • 2 linguri frunze de leurda tocate
  • 400 g de branza de vaci cu verdeata
  • sare
  • piper
  • 8 felii bacon
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 1 lingurita cimbru tocat

Mod de preparare

Curatam in prima faza ciupercile. Picioarele se scot si se toaca; se amesteca impreuna cu de branza de vaci, adaugand leurda.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Cu aceasta compozitie se umple palariile ciupercilor.

Se taie in doua feliile de bacon si se infasoara pe jumatate din cantitatea de ciuperci.

Pe tepuse de lemn trecute prin apa rece se infig cate 5 ciuperci, asezand cate doua palarii fata in fata. Se amesteca uleiul cu verdeturi tocate si se ung ciupercile de jur imprejur.

Se prajesc frigaruile in tigaie cca 10 min. de jur imprejur.
Alte retete

Salata ciuperci

Salata cruditati

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Ciorba cu afumatura are mare cautate la mine in familie, asa ca, desi e cald afara, cererea a fost foarte clara: "Nu mai faci...

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide