Fricassee de pui cu mazare si praz (ciulama)

Pieptul se pune la fiert, cam jumatate de ora impreuna cu sarea si foaia de dafin. Se scoate din supa si se taie cubuletze, supa se strecoara si se pu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un kg piept de pui
  • 1 litru apa
  • sare
  • o foaie de dafin
  • 200 g praz (numai partea alba
  • taiata rondele)
  • 40 g unt
  • 40 g faina
  • 200 ml frisca lichida
  • un praf de zahar
  • 250 g mazare boabe (eu am pus congelata)
  • suc de lime dupa gust
  • aditional - feliute de lime pentru decor

Mod de preparare

Pieptul se pune la fiert, cam jumatate de ora impreuna cu sarea si foaia de dafin.

Se scoate din supa si se taie cubuletze, supa se strecoara si se pun deoparte 400 ml.

Intr-o cratita se incinge faina in untul topit, se stinge cu cei 400 ml supa si frisca lichida, se potriveste de sare, zahar si suc de lime.

Se adauga prazul si mazarea si se lasa la foc mic pina sint fierte ( nu dureaza mai mult de 15 minute) dupa acre se pun si cuburile de carne, se mai incing odata.
Se serveste presarat cu feliutze de lime si garnitura de orez

Pofta buna!

Reteta Fricassee de pui cu mazare si praz a fost propusa de Austriaca pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Coq au vin,

Piept de curcan cu garnitura de pere,

Puicuta cu vin (à la Jurassiene)

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu nuci si stafide

E perfect langa o cana cu lapte sau servit dimineata langa cafeluta preferata! Ca la bucatarasi acasa

Chec cu nuci si stafide
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide