File de curcan in sos de spumant

Fileul de curcan se unge cu o mixtura de unt, suc de lamaie, sare si un praf de piper. Se infasoara in folie de aluminiu. Se lasa sa se patrunda vreo

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g file de piept de curcan
  • 35 g unt
  • sare
  • piper
  • piper alb
  • nucsoara
  • 1 praf de zahar
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 2 bucati mici de arpagic
  • 1 lingura faina
  • 100 ml supa de pui
  • 150 ml vin spumant sec
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Fileul de curcan se unge cu o mixtura de unt, suc de lamaie, sare si un praf de piper. Se infasoara in folie de aluminiu. Se lasa sa se patrunda vreo 20 de minute in cuptorul preincalzit la 210 grade.

Intre timp se taie arpagicul si se fierbe inabusit in untul ramas si in vinul spumant. Se adauga faina si se incinge, amestecand incontinuu.

Dupa ce se patrunde, friptura se mai lasa sa stea in cuptorul inchis.

Se ia tigaia de pe aragaz si se adauga galbenusul de ou subtiat cu supa de pui. Se condimenteaza cu sare, piper alb, un praf de zahar, nucsoara si eventual o lingurita de suc de lamaie.

Carnea taiata felii se pune in sos.
Se serveste pe un platou alb, cu garnitura de legume in jurul fripturii.

Sosul se potriveste si la peste si la porc.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala