Ficatei prajiti

Ficateii prajiti sunt foarte simplu de pregatit. Se pregatesc si foarte rapid. Aveti nevoie doar de 500 gr ficat de pui, ou, faina si ulei.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr ficat de pui
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 125 gr faina
  • 1 lingura de usturoi pudra
  • sare si piper
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare

Ficateii prajiti sunt foarte simplu de pregatit. Se pregatesc si foarte rapid. In mai putin de o jumatate de ora sunteti gata cu mancarea.

Se spala ficatul si se pune la scurs. Intr-un bol se amesteca oul cu laptele si se adauga ficatul.
Intr-o punga se adauga faina,usturoiul pudra,sarea si piperul si se amesteca bine. Se pun bucatile de ficat,una cate una si se scutura punga pana e invelit ficatul in amestecul de faina.
In mod normal,ar trebui prajite prin procesul deep fry,dar eu cum nu prea obisnuiesc,le-am prajit in tava la cuptor. Se baga tava cu putin ulei in cuptor si cand s-a infierbantat se adauga bucatile de ficat. Se rumenesc pe amandoua partile.


Ficateii prajiti ii puteti servi cu garnitura de cartofi, salata sau orez.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide