Ficatei festivi

Ficateii se spala si se taie in 2, dupa care se pun in lapte aproximativ 1 ora. Intre timp curatam ceapa si-o prajim in 2 linguri de ulei. Cand devin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g ficatei de pui
  • 3 cepe mari
  • o cescuta mica de vin rosu
  • 1 lingura miere
  • 5 pahar faina
  • sare
  • piper
  • 7 cartofi fierti

Mod de preparare

Ficateii se spala si se taie in 2, dupa care se pun in lapte aproximativ 1 ora. Intre timp curatam ceapa si-o prajim in 2 linguri de ulei. Cand devine putin sticloasa adaugam mierea si vinul rosu. Dam focul mai tare si-l mentinem pana scade lichidul. Apoi am stins focul si-am lasat ceapa in tigaie ca sa se mentina calda. Am scurs ficateii din lapte, i-am sarat si piperat si i-am dat prin faina. Am incins foarte bine tigaia cu putin ulei si-am asezat ficateii unul cate unul pentru a-i praji. Timp de 3-4 minute ii rumenim pe ambele parti, intorcandu-i mereu.


Ficateii fierbinti se aseaza pe jumatati de cartofi fierti, iar deasupra se pune ceapa. Alte retete cu ficatei gasiti aici: Rulouri cu ficat, Ficat cu boia, Ficat de vitel umplut si sparanghel

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala