Ficatei de pui cu ciuperci

Ciupercile se spala in cateva ape, dupa care se taie felioare si se pun la calit impreuna cu o ceapa tocata marunt in 25 gr unt. Cand incep sa se rum

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ficatei
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceasca orez
  • 150 gr cascaval
  • 75 gr unt
  • 1 jumatate pahar vin
  • 1 ceapa
  • marar verde tocat

Mod de preparare

Ciupercile se spala in cateva ape, dupa care se taie felioare si se pun la calit impreuna cu o ceapa tocata marunt in 25 gr unt. Cand incep sa se rumeneasca se toarna vinul, se adauga mararul tocat marunt, se potriveste la gust de sare, piper si se fierbe in continuare. Dupa ce a scazut vinul se ia vasul de pe foc si se amesteca impreuna cu ficateii fierti. Orezul se fierbe in 3 cesti cu supa de pui. Dupa ce a scazut supa, se aranjeaza ficateii cu ciupercile pe o farfurie mare iar in jurul lor se pune orezul cu ajutorul unei cescute unsa cu unt care se umple cu orez si se preseaza. Se rastoarna pe marginea farfuriei in jurul ciupercilor. Deasupra se presara cascaval ras.


Se servesc calzi.

Alte retete culinare:

Papricas de pui

Pipet de pui cu smantana si ciuperci

Aripioare de pui la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.  

Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide