Ficatei cu ceapa, vin si marar

Taiem ceapa rondele mai grosolane, pe care le prajim usor in ceva ulei.Cand ceapa devine putin transparenta, adaugam ficateii, si amestecam bine. Dupa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pui
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura mica marar
  • 100-150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Taiem ceapa rondele mai grosolane, pe care le prajim usor in ceva ulei.Cand ceapa devine putin transparenta, adaugam ficateii, si amestecam bine. Dupa 3-4 minute la foc iute, ficateii isi vor schimba culoarea.

Adaugam mararul, amestecam mai departe la foc iute aproximativ 5-6 minute, dupa care adaugam si vinul.

Continuam sa amestecam la foc iute, pana vinul se evapora(5-6 minute).Abia acum condimentam cu sare si piper.

Mai invartim 1-2 minute.

Pot fi serviti cu mamaliguta.

(Nu condimentati/sarati decit 1-2 minute inaite de a fi gata si nu il lasati pe foc mai mult de 20 de minute, altfel veti servi un ficat tare si sec).
Reteta Ficatei cu ceapa, vin si marar a fost propusa de MAYA

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta quarto formaggi

Avand branzeturi de la stana am incercat o omleta cu ele. A iesit ceva foarte bun!

Omleta quarto formaggi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide