Se freaca untul spuma, se adauga chifla inmuiata in lapte si bine zdrobita, oul, patrunjelul tocat, o ceapa rasa. Ficatul se sterge cu o cirpa curat
Se freaca untul spuma, se adauga chifla inmuiata in lapte si bine zdrobita, oul, patrunjelul tocat, o ceapa rasa. Ficatul se sterge cu o cirpa curata umeda si cu alta cirpa uscata. Apoi se face in margine o taietura orizontala care se umple cu compozitia de mai sus. Se coase, se trece prin faina si se pune intr-o cratita pe fundul careia s-au asezat feliile de slanina (in lipsa de slanina se pun 50 gr. unt sau 2-3 linguri ulei crud), o ceapa intreaga, foaia de dafin, cimbrul, vinul si o ceasca zeama de carne. Se fierbe inabusit la foc mic 30-40 minute. Se scoate pe farfurie, se sareaza ficatul dupa gust, se scoate ata, se taie felii si se toarna deasupra sosul strecurat.
Se serveste cu un sote de legume.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios