Ficat la gratar cu unt si patrunjel

Pentru ficatul la gratar cu unt si patrunjel se curata ficatul si se taie felii cat mai egale ca grosime. Se presara cu putin piper, se ung cu unt si se pun la fript.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g ficat
  • 50 g unt proaspat
  • 1 praf de piper
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 1/2 lingura unt topit.

Mod de preparare

Pentru ficatul la gratar cu unt si patrunjel se curata ficatul si se taie felii cat mai egale ca grosime. Se presara cu putin piper, se ung cu unt si se pun la fript pe gratarul incins, la foc potrivit, tinandu-se 10 — 15 minute. In acest timp se mai ung odata si se intorc de doua ori pe o parte si pe alta. Se sareaza. Ficatul prea fript pierde din gust si din fragezime. Trebuie servit imediat. Cand este gata, se asaza pe o farfurie fierbinte, se pune pe fiecare felie de ficat o bucatica mica de unt proaspat cu putina verdeata.


Ficatul la gratar se serveste cu garnitura de legume si salata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

Aceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide