Ficat la gratar cu unt si patrunjel

Pentru ficatul la gratar cu unt si patrunjel se curata ficatul si se taie felii cat mai egale ca grosime. Se presara cu putin piper, se ung cu unt si se pun la fript.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g ficat
  • 50 g unt proaspat
  • 1 praf de piper
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 1/2 lingura unt topit.

Mod de preparare

Pentru ficatul la gratar cu unt si patrunjel se curata ficatul si se taie felii cat mai egale ca grosime. Se presara cu putin piper, se ung cu unt si se pun la fript pe gratarul incins, la foc potrivit, tinandu-se 10 — 15 minute. In acest timp se mai ung odata si se intorc de doua ori pe o parte si pe alta. Se sareaza. Ficatul prea fript pierde din gust si din fragezime. Trebuie servit imediat. Cand este gata, se asaza pe o farfurie fierbinte, se pune pe fiecare felie de ficat o bucatica mica de unt proaspat cu putina verdeata.


Ficatul la gratar se serveste cu garnitura de legume si salata.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors