Ficat la gratar

Ficatul se spala si se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile cu ulei si mustar, apoi se asaza pe gratar. Gratarul se pune pe jar sau in cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ficat de vaca sau de porc
  • sare
  • 1 lingura de mustar
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Ficatul se spala si se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile cu ulei si mustar, apoi se asaza pe gratar. Gratarul se pune pe jar sau in cuptorul aragazului. In cazul in care se foloseste cuptorul aragazului, se asaza sub gratar o tava cu apa pentru ca grasimea care se scurge sa nu se arda.

Se mareste focul, se intoarce des gratarul, urmarind ca ficatul sa se patrunda bine. Cand a prins o crusta deasupra, se sareaza ficatul, se scoate si se lasa pe o farfurie.
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi prajiti si cu salata de sezon.

Alte retete culinare:

Mazare cu ficatei

Tocanita de pipote si inimi

Pui cu ciuperci

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post