Se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din tava. Se pun in tava 2-3 li
Se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din tava. Se pun in tava 2-3 linguri otet, ceapa taiata felii, cimbru, patrunjel si frunza de dafin. Se unge ficatul de 2-3 ori, la inceput cu unsoare, apoi cu zeama de carne. Se acopera cu o hirtie unsa, tinindu-se apoi cca 45 minute la cuptor. Se incearca daca e gata cu un ac lung. Zeama care iese trebuie sa fie rosie, dar nu singe. Cind e gata, se scoate din cuptor. In sosul din cratita se adauga 2 linguri de zeama de carne si una de otet, amestecind cu lingura sa se ia rumeneala de pe fund. Se trece prin sita. Se adauga o lingura de smintina si se potriveste de sare. Se incalzeste pe foc, la aragaz.
Ficatul se taie felii, se asaza pe farfurie impreuna cu garnitura de cartofi prajiti. Sosul se serveste separat
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios