Ficatul se spala si se taie felii groase, care se marineaza o jumatate de ora in apa cu otet si sare. Se scot feliile, se impaneaza cu fasii subtiri d
Ficatul se spala si se taie felii groase, care se marineaza o jumatate de ora in apa cu otet si sare. Se scot feliile, se impaneaza cu fasii subtiri de slanina, se trec prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se scot pe farfurie si se lasa pana ce se pregateste sosul astfel : in uleiul in care s-a
prajit ficatul se caleste o ceapa tocata marunt si cand aceasta devine sticloasa, se adauga bulionul, foaia de dafin si vinul. Se sareaza si se pipereaza, apoi se fierbe zece minute. Intr-o forma unsa cu unt sau cu ulei se pune ficatul si se acopera cu sosul scazut dupa care se mai tine zece minute in cuptorul incins.
Se serveste cald.
Alte mancaruri:
Pui cu legume
Mancare de mazare
Vita la cuptor
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios