Ficat impanat

Ficatul se spala si se taie felii groase, care se marineaza o jumatate de ora in apa cu otet si sare. Se scot feliile, se impaneaza cu fasii subtiri d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ficat mare de vaca
  • 100 gr slanina afumata
  • 1 ceasca de ulei
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita de bulion
  • 1 paharel de vin alb
  • 1 lingura de unt
  • otet
  • sare
  • 1 ceapa
  • pesmet

Mod de preparare

Ficatul se spala si se taie felii groase, care se marineaza o jumatate de ora in apa cu otet si sare. Se scot feliile, se impaneaza cu fasii subtiri de slanina, se trec prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se scot pe farfurie si se lasa pana ce se pregateste sosul astfel : in uleiul in care s-a

prajit ficatul se caleste o ceapa tocata marunt si cand aceasta devine sticloasa, se adauga bulionul, foaia de dafin si vinul. Se sareaza si se pipereaza, apoi se fierbe zece minute. Intr-o forma unsa cu unt sau cu ulei se pune ficatul si se acopera cu sosul scazut dupa care se mai tine zece minute in cuptorul incins.
Se serveste cald.

Alte mancaruri:

Pui cu legume

Mancare de mazare

Vita la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)

Această rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide