Ficat de porc cu ceapa

Pentru ficat de porc cu ceapa carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne. Cartofii se curata, se spala.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ficat de porc - 500 g
  • ceapa - 400 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • cartofi - 1
  • 5 kg
  • faina - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ficat de porc cu ceapa carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de ficat se trec prin faina, se prajesc in 50 g untura sau ulei si se scot separat. In jiul ramas se adauga 375 ml apa fiarta, sare, piper si se fierb cca 5 minute; se adauga peste bucatile de ficat. Separat, se rumeneste ceapa in 50 g untura sau ulei.

Ficatul de porc cu ceapa se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra, garnitura de cartofi natur si ceapa.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala