Ficat de miel cu sos de cartofi

Se taie ficatul in felii si se da prin faina. Untura si uleiul se topesc in tigaie si se prajesc bucatelele de ficat cu sare, pina devin roz. Se cur

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru ficat: 500 gr. ficat de miel
  • 2 – 3 linguri de faina
  • 30 gr. untura
  • 1 lingura de ulei
  • sare. Pentru sos: 1 cartof mare
  • 40 gr. unt
  • ¼ l zeama de supa
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite de otet sau vin alb

Mod de preparare

Se taie ficatul in felii si se da prin faina.

Untura si uleiul se topesc in tigaie si se prajesc bucatelele de ficat cu sare, pina devin roz.

Se curata cartoful si se rade fin.

Se topeste untul si se prajeste putin cartoful.

Se adauga zeama de supa si se fierbe bine.

Apoi se adauga patrunjelul, otetul (vin) si mirodeniile.


Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Parteneri
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese