Ficat de gaina cu sos Bechamel

Se curata ficatul, i se indeparteaza vezica cu fierea, apoi se toaca foarte marunt impreuna cu maduva. Se incorporeaza, pe rand, galbenusurile. Separ

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 ficati
  • 5 oua
  • pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura faina
  • 25 gr unt
  • 100 gr svaiter
  • 100 ml lapte
  • 200 gr maduva
  • sos de rosii

Mod de preparare

Se curata ficatul, i se indeparteaza vezica cu fierea, apoi se toaca foarte marunt impreuna cu maduva. Se incorporeaza, pe rand, galbenusurile. Separat se prepara sosul Bechamel: o lingura cu faina, 25 gr unt si 100 ml lapte. Se amesteca totul si se pune pe foc pana se ingroasa. Se adauga apoi 100 gr svaiter ras si se amesteca sosul cu pasta de ficat si cu albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-un vas uns cu unt si presarat cu pesmet si se fierbe o ora in baie de apa. Spre sfarsitul fierberii se adauga sosul de rosii.


Aceasta mancare se serveste calda.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Sarmale de post

Tocanita de pui

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post