Ficat de gaina cu sos Bechamel

Se curata ficatul, i se indeparteaza vezica cu fierea, apoi se toaca foarte marunt impreuna cu maduva. Se incorporeaza, pe rand, galbenusurile. Separ

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 ficati
  • 5 oua
  • pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura faina
  • 25 gr unt
  • 100 gr svaiter
  • 100 ml lapte
  • 200 gr maduva
  • sos de rosii

Mod de preparare

Se curata ficatul, i se indeparteaza vezica cu fierea, apoi se toaca foarte marunt impreuna cu maduva. Se incorporeaza, pe rand, galbenusurile. Separat se prepara sosul Bechamel: o lingura cu faina, 25 gr unt si 100 ml lapte. Se amesteca totul si se pune pe foc pana se ingroasa. Se adauga apoi 100 gr svaiter ras si se amesteca sosul cu pasta de ficat si cu albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-un vas uns cu unt si presarat cu pesmet si se fierbe o ora in baie de apa. Spre sfarsitul fierberii se adauga sosul de rosii.


Aceasta mancare se serveste calda.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac

Sarmale de post

Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide