Ficat cu sos italian

Ficatul se spala, se taie felii groase, care se pun intr-o forma de sticla incasabila cu o cana de supa de zarzavat, sare, piper si o lingura de unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr ficat de manzat sau de porc
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper macinat
  • 200 gr ciuperci
  • patrunjel verde tocat
  • 1 pahar de vin
  • 1 cana supa de zarzavat

Mod de preparare

Ficatul se spala, se taie felii groase, care se pun intr-o forma de sticla incasabila cu o cana de supa de zarzavat, sare, piper si o lingura de unt. Se tine la foc mediu o ora, dupa care se intoarce, se adauga jumatate din cantitatea de vin si se lasa sa se patrunda bine.

Separat se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-un vas cu o lingura de unt si putina sare. Se scad pe foc mic si cand s-au inmuiat bine se adauga vinul si cateva boabe de piper. Se scoate ficatul si se rastoarna peste el sosul de ciuperci.
Se serveste imediat.

Alte mancaruri care contin ciuperci:

Ciulama de ciuperci

Piept de pui cu ciuperci

Spaghete cu rosii si ciuperci

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post