Ficat cu sos de vin

Ficatul se scoate din solutia pentru marinare, se sterge si se unge cu unt topit. Se sareaza putin si se pune in tava de friputra cu o cana de supa s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ficat marinat
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri de unt
  • 2 pahare de vin
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata
  • 1 cana supa de zarzavat

Mod de preparare

Ficatul se scoate din solutia pentru marinare, se sterge si se unge cu unt topit. Se sareaza putin si se pune in tava de friputra cu o cana de supa sau de apa calda si citeva boabe de piper si se introduce in cuptorul fierbinte. Separat se spala ciupercile, se toaca felii subtiri si se pun cu o lingura de unt intr-un vas emailat. Se lasa sa scada si cand nu mai au sos. se adauga un pahar de vin alb. sare si putin piper. Cand sint bine scazute, sint gata. Se lasa pe marginea plitei sa stea ]r, cald lina cind se prepara ficatul. Acesta se intoarce dupa o era, ,s, adauga vinul si se mai frige o ora la foc-potrivit. Cand ficatul este gata. se asaza pe un platou mare, se taie felii groase si se inconjoara

cu sosul de ciuperci.
Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors