Ficat cu sos de ceapa

Se curata ficatul si se taie in bucati de 4-5 cm. Se incinge intr-o cratita o lingura de unt, se pune ficatul si se intoarce cu o lingura pe o parte s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. ficat
  • un virf de lingura faina
  • o lingura arpagic tocat
  • o lingurita frunze de patrunjel tocat
  • o ceasca de vin
  • o ceasca zeama de carne
  • o ceasca bulion
  • o lingura unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata ficatul si se taie in bucati de 4-5 cm. Se incinge intr-o cratita o lingura de unt, se pune ficatul si se intoarce cu o lingura pe o parte si pe alta sa se rumeneasca timp de 5 minute. Se presara deasupra un virf de lingura de faina, o lingura de arpagic tocat marunt, o lingurita de frunze de patrunjel tocat fin. Se rumeneste totul citeva minute. Se toarna o ceasca de vin, una de zeama de carne si se adauga putin bulion. La sfirsit, se pune sare si piper. Se lasa sa clocoteasca citeva minute.
Se serveste cald

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita cu vinete

O tocanita simplu de preparat si gustoasa.

Tocanita cu vinete
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide