Ficat cu ciuperci si orez fiert

Ficatul, curatit de pielite si vine, se sterge cu o cirpa umeda si se taie felii subtiri. Verdeturile se taie marunt. Foaia de dafin se piseaza. Se as

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg. ficat
  • 150 gr. ciuperci
  • 5-6 fire ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 foaie dafin
  • 3-4 linguri ulei sau unt
  • 1/2 lingura faina
  • 1 lingura zeama de lamiie sau 1 lingurita otet
  • 1 ceasca zeama de carne
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ficatul, curatit de pielite si vine, se sterge cu o cirpa umeda si se taie felii subtiri. Verdeturile se taie marunt. Foaia de dafin se piseaza. Se asaza totul intr-o cratita cu ulei: un rind de felii subtiri de ficat, peste ele verdeturi si ciuperci spalate bine si taiate feliute, alt rind de ficat si celelalte cum urmeaza. Se acopera si se fierb la foc potrivit 45-60 minute. Se scoate ficatul din cratita si se adauga faina care se stinge cu o ceasca de zeama de carne sau apa calda. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se adauga zeama de lamiie sau otetul si se toarna sosul fierbinte peste ficat.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri spritate cu portocale

Am pregatit aceasta reteta pentru a face niste martisoare comestibile . Au iesit foarte gustosi si fragezi.Sper sa le fi...

Fursecuri spritate cu portocale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide