Fenjke cu tocanita de vita carasoveneasca

Se calesc ceapa si usturoiul in putin ulei incins. Se adauga apoi carnea taiata in cubulete, se presara cu boia si putina sare. Se adauga rosiile din

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru tocanita:
  • 1 kg carne de vita
  • 2-3 cepe
  • 1 conserva de rosii
  • 1 lingura boia
  • 1 lingurita faina
  • 2 linguri smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru fenjke:
  • 250 gr faina
  • 250 gr pesmet
  • 5 linguri gris
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
  • 250 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Se calesc ceapa si usturoiul in putin ulei incins. Se adauga apoi carnea taiata in cubulete, se presara cu boia si putina sare. Se adauga rosiile din conserva, impreuna cu sucul de rosii, apa si se lasa totul sa fiarba inabusit. Cand carnea a fiert bine, se freaca faina cu 2 linguri de smantana si se adauga totul in mancare, ca sa se ingroase sosul. Se potriveste de sare si pipet. Pentru fenjke, se amesteca faina cu grisul, pesmetul, oual, uleiul si sarea. Se taie marunt patrunjelul si se adauga in amestec.


Se serveste cu tocanita de vita. Alte retete:

Mancare de mazare Friptura de vita la cuptor Ardei umpluti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors