Fenjke cu tocanita de vita carasoveneasca

Se calesc ceapa si usturoiul in putin ulei incins. Se adauga apoi carnea taiata in cubulete, se presara cu boia si putina sare. Se adauga rosiile din

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru tocanita:
  • 1 kg carne de vita
  • 2-3 cepe
  • 1 conserva de rosii
  • 1 lingura boia
  • 1 lingurita faina
  • 2 linguri smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru fenjke:
  • 250 gr faina
  • 250 gr pesmet
  • 5 linguri gris
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
  • 250 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Se calesc ceapa si usturoiul in putin ulei incins. Se adauga apoi carnea taiata in cubulete, se presara cu boia si putina sare. Se adauga rosiile din conserva, impreuna cu sucul de rosii, apa si se lasa totul sa fiarba inabusit. Cand carnea a fiert bine, se freaca faina cu 2 linguri de smantana si se adauga totul in mancare, ca sa se ingroase sosul. Se potriveste de sare si pipet. Pentru fenjke, se amesteca faina cu grisul, pesmetul, oual, uleiul si sarea. Se taie marunt patrunjelul si se adauga in amestec.


Se serveste cu tocanita de vita. Alte retete:

Mancare de mazare Friptura de vita la cuptor Ardei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide