Fegato (ficat) alla veneziana

Se taie multa ceapa felii si se prajeste in putin ulei dupa care se adauga otet si se lasa sa se evapore (mie personal otetul nu imi place in mod deos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ficat de vita
  • ceapa
  • faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie multa ceapa felii si se prajeste in putin ulei dupa care se adauga otet si se lasa sa se evapore (mie personal otetul nu imi place in mod deosebit, de fapt il folosesc foarte mult pe cel balsamic asa ca as zice sa pui putin de tot si sa il lasi sa se evapore).

In alta tigaie se taie ficatul fisii, se da prin faina si se prajeste.

Se adauga ceapa peste ficat, sare si piper si se termina de copt, daca este cazul (adica daca se usuca prea tare) se poate adauga un pic de apa.

Traditional ar trebuie sa fie facuta cu ceapa alba dar se poate face si cu rosie.


Se servesta cu felii de mamaliga facuta din porumb alb.

Pofta buna!

Reteta Fegato alla veneziana a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alta reteta cu ficat de vita gasiti aici: Ficat de vitel umplut si sparanghel

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta quarto formaggi

Avand branzeturi de la stana am incercat o omleta cu ele. A iesit ceva foarte bun!

Omleta quarto formaggi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide