Fasole verde cu carne de porc

Pentru fasole verde cu carne de porc carnea se portioneaza in 5 bucati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 300 g/150 g
  • fasole verde proaspata/conserva - 1
  • 8 kg/1 kg
  • piept de porc cu os - 500 g untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 50 ml faina - 25 g
  • usturoi - 15 g patrunjel verde - 1 legatura
  • marar verde - 1 legatura apa - 500 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru fasole verde cu carne de porc carnea se portioneaza in 5 bucati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Faina se cerne. Fasolea verde proaspata se trece sub jet de apa rece si se fierbe (cea din conserva se trece deasemenea sub jet de apa rece). Patrunjelul si mararul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se inabusa impreuna cu ceapa si usturoiul in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Fasolea verde se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa; se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, rosiile, sarea, piperul si cantitatea de apa ramasa, apoi se continua fierberea impreuna cu carnea. La finalul fierberii, se adauga jumatate din patrunjelul si mararul verde.

Fasolele verde cu carne de porc se serveste cald.

 


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala