Fasole cu coaste afumate

Prajim ceapa tocata si morcovul feliat in ceva ulei. Adaugam coastele, amestecam. Dupa vreo 5 minute,adaugam piperul si patrunjelul tocat si turnam

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • coaste afumate
  • fasole fiarta
  • ceapa
  • morcov
  • patrunjel
  • boabe piper
  • ulei
  • sare
  • doar daca e nevoie

Mod de preparare

Prajim ceapa tocata si morcovul feliat in ceva ulei.

Adaugam coastele, amestecam.

Dupa vreo 5 minute,adaugam piperul si patrunjelul tocat si turnam apa, cit sa cuprinda coastele.

Lasam sa fiarba la foc iute,pina se inmoaie carnea de pe oase.

Adaugam fasolea fiarta si mai lasam putin la scazut.

Degustam. În general,nu mai trebuie adaugata sare, deoarece afumatura contine destula.

Cui ii place poate adauga si frunze proaspete de dafin sau leustean.
Merge bine cu o varza murata tocata,sau alte muraturi.

Mie imi place cu ceapa proaspata(si eventual frecata cu ceva sare si otet

Pofta buna!

Reteta Fasole cu coaste afumate a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu fasole gasiti aici:

Mancarica cu fasole, ciupercute si spaghete ,

Fasole cu costita afumata,

Fasole verde cu usturoi si sunca afumata

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu cu ficatei

Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...

Sufleu cu ficatei
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide