Fasole cu ciolan

Ciolanul se curata, se ia carnea de pe os si se taie cubulete. Carnea afumata se taie fasii. Untura se topeste, se caleste in ea ceapa tocata marunt,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ciolan de porc cu carne
  • 400 g ceafa sau pulpa afumata
  • 2 linguri de untura
  • 3 cepe
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingura boia
  • 1 lingura pasta de ardei iute(piros arany)
  • 3 foi de dafin
  • sare
  • 400 g fasole tarcata
  • 1 varza dulce
  • 4 dl smantana
  • 4 linguri faina
  • 2 dl lapte
  • 1 ou

Mod de preparare

Ciolanul se curata, se ia carnea de pe os si se taie cubulete. Carnea afumata se taie fasii. Untura se topeste, se caleste in ea ceapa tocata marunt, apoi se adauga carnea de pe ciolan, apoi carnea afumata. Amestecand continuu, se adauga boiaua, piperul macinat, dafinul si pasta de ardei. Se adauga atata apa, incat sa acopere din belsug. Cand carnea s-a inmuiat pe jumatate, se adauga fasolea inmuiata cu o seara inainte si strecurata. Cand coaja boabelor de fasole incepe sa crape, se adauga varza taiata fasii si se fac galuste marunte. Inainte de servire se face o ingrosala din smantana, faina si lapte si se toarna peste supa. Deoarece carnea afumata este sarata, doar la servire se mai adauga sare, daca este necesar.
Alte mancaruri retete recomandate

Ciulama cu ciuperci

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui in sos alb cu tarhon

O mancarica usoara, rapida si plina de arome...

Piept de pui in sos alb cu tarhon
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide