Escalop de vitel in sos de lamaie

Se curata carnea de pielite si tendoane, se spala, se scurge bine de apa, se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie in felii subtiri de maxim 1 c

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 gr. muschiulet de vitel
  • 1 lamaie
  • 100 gr. unt
  • 1 ceapa potrivita
  • 150 ml. vin alb sec
  • 2 linguri faina
  • 200 gr. smantana
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata carnea de pielite si tendoane, se spala, se scurge bine de apa, se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie in felii subtiri de maxim 1 cm. Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, se presara cu sare si piper, apoi se trec prin faina. Se prajesc in unt cate 4-5 minute pe fiecare parte, se adauga vinul si foaia de dafin, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc mic, 20 minute. Se scoate carnea pe o farfurie, se acopera si se pastreaza la cald. In grasimea ramasa se pune ceapa tocata cat mai marunt si se caleste 4-5 min. la foc potrivit. Se adauga smantana, sucul de lamaie si patrunjelul tocat. Se potriveste de sare si piper proaspat macinat. Se omogenizeaza bine sosul.
Se serveste escalopul de vitel cald cu sosul fierbinte si cartofi natur drept garnitura.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post