Escalop de vitel cu ciuperci si vin alb

Pentru escalop de vitel cu ciuperci si vin alb carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Morcovii si cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • faina - 50 g
  • carne de vitel - 500 g
  • ulei - 100 ml
  • mazare conserva - 250 g
  • morcovi - 350 g
  • ficat de vitel - 250 g
  • orez - 75 g
  • vin alb - 50 ml
  • apa - 350 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • unt - 50 g
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • cartofi - 400 g
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru escalop de vitel cu ciuperci si vin alb carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Morcovii si cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie cuburi (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie cuburi). Orezul se alege de impuritati, se spala. Patrunjelul verde, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Mazarea conserva se scurge de lichid, se spala. Bucatile de carne si ficat se trec prin faina (25 g) si se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa. Carnea se scoate separat si in jiul format se adauga 25 g faina dizolvata in 50 ml apa rece, cca 350 ml apa fiarta si se fierb 5-7 minute. Ciupercile se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa; se adauga la carne si sos. Se fierb cca 10 minute, laolalta cu jumatatile de cub MAGGI. La final, se adauga vin. Morcovii, cartofii fierti si mazarea se stropesc cu 25 g unt topit. Orezul se inabusa in unt, se adauga 200 ml apa fiarta si se mai fierb la cuptor timp de 10 minute, intr-un vas acoperit.

Escalopul de vitel cu ciuperci si vin alb se serveste cald, cu garnitura de legume si pilaf cu patrunjel verde deasupra.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala