Escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana

Pentru escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • carne de vitel - 600 g
  • smantana - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 50 g
  • unt - 50 g
  • apa - 250 ml
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame). Faina se cerne. Bucatile de carne se trec prin 25 g faina si se inabusa in ulei cu apa. Ciupercile se inabusa in 25 g unt. Restul de faina (25 g) dizolvata cu 50 ml apa rece, se adauga in 25 g unt incalzit. Se adauga smantana, cca 250 ml apa fiarta, jumatatea de cub MAGGI, sare, piper si se fierb la foc moderat, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Sosul format se amesteca cu ciuperci, bucatile de carne si se mai fierb inca 8-10 minute.

Escalopul de vitel cu ciuperci si sos de smantana se serveste cald, cu diferite garnituri.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala