Drob de miel cu verdeata si smantana

Pentru drob de miel se trec prin masina de carne maruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plamanii. Se adauga ouale, putin miez de paine muiat in lapte.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g maruntaie
  • 2 oua
  • 1 felie de paine
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura verdeata tocata
  • 2 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura untura.

Mod de preparare

Pentru drob de miel se trec prin masina de carne maruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plamanii. Se adauga ouale, putin miez de paine muiat in lapte (dupa dorinta), sare, un praf de piper, smantana si verdeata multa, marar, patrunjel si ceapa verde, tocate marunt cu o parte din cozi. Se spala prapurul bine, in mai multe ape.
Se unge putin cu untura o tigaie cu marginile joase. Se intinde prapurul in tigaie astfel incat sa ramina mult si pe margini, pentru a putea fi intors deasupra peste umplutura. Se pune umplutura peste prapur in tigaie, se asaza cu o lingura ca sa fie stratul de aceeasi grosime, se intorc marginile prapurului deasupra, se coace la cuptor.


Drobul de miel se serveste intreg sau se taie felii.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide