Drob de miel

In prima faza curatam organele de pielite. Le taiam bucati si le tinem 30 min. in apa rece. Se pun la fiert in 4 litri de apa si 1 lingura rasa cu sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg organe de miel (ficat
  • rinichi
  • splina
  • plamani
  • inima)
  • 3 leg. ceapa verde
  • 2 leg. usturoi verde
  • 4 leg. marar
  • 3 leg. patrunjel
  • 4 oua
  • 6 oua fierte
  • prapure de miel
  • ± sare
  • piper
  • condiment pentru drob

Mod de preparare

In prima faza curatam organele de pielite.

Le taiam bucati si le tinem 30 min. in apa rece.

Se pun la fiert in 4 litri de apa si 1 lingura rasa cu sare.

Cand apa clocoteste, luati spuma de cate ori

este cazul.

Fierbeti organele la foc mic 30 de minute.

Curatati verdeata, spalati-o si treceti-o prin masina de tocat, impreuna cu organele de miel, dupa ce acestea s-au mai racit.

Puneti intr-un castron mai mare amestecul de organe si

verdeturi tocate, adaugati 4 oua batute si condimentati cu condiment special pentru drob de miel dar si cu

sare si piper, daca mai trebuie.

La final trebuie sa obtineti o pasta densa.

Ungeti cu ulei o tava rotunda.

Spalati prapurele in apa rece si intindeti-l in tava, astfel incat marginile acestuia sa depaseasca marginea tavii.

Puneti carnea in tava iar inaceasta introduceti cele 6 oua

fierte.

Uniformizati bine si acoperiti tocatura cu prapurele

Ungeti drobul cu ulei si puneti tava in cuptorul incins.

Coaceti la foc potrivit circa 50 minute.
Se serveste cu ceapa verde

Alte retete de Paste

Friptura de miel coroana

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...

Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide