Se iau atatia dovlecei mijlocii cate personae sunt, daca sunt prea mari se taie in doua. Se curata prin razuire si se scobesc de miez. (Acesta se poa
Se iau atatia dovlecei mijlocii cate personae sunt, daca sunt prea mari se taie in doua.
Se curata prin razuire si se scobesc de miez. (Acesta se poate folosi la alt preparat daca nu este prea semintos. Se pot face chiftelute de dovlecei, sau se poate fierbe si pune la o salata de legume).
Carnea tocata, de preferat vita sau amestec vita cu porc sau vita cu berbec , cruda se amesteca cu orez,ceapa tocata, patrunjel verde si marar tocate,o felie de paine muiata in lapte, sare , piper, busuioc uscat, alte mirodenii.
Se amesteca si framanta si cu putina apa astfel ca umplutura sa fie pufoasa.
Se umplu dovleceii, si fiecarui i se potriveste un capacel dintr-o felie de rosie.
Se-nfierbanta ulei intr-o tigaie si se rumenesc putin dovleceii , intorcandu-i pe fiecare parte. Se scot si se pun la fiert intr-o cratita cu 2 cani de apa, iar apoi li se adauga bulion de rosii. Astfel se formeaza sosul lor.
Cine doreste poate sa adauge la sfarsitul fierberii o lingura de faina diluata in putina apa. In acest mod gasesc ca mancarea este mai dietetica !
Dupa ce au fiert 15 min . cu clocote mici se pot introduce la cuptor si devin mai gustosi.
Se servesc cu smantana deasupra.
Pofta buna!
Reteta Dovlecei umpluti cu carne este propusa de KikenHana
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios