Dovlecei umpluti cu carne

Se iau atatia dovlecei mijlocii cate personae sunt, daca sunt prea mari se taie in doua. Se curata prin razuire si se scobesc de miez. (Acesta se poa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovlecei (sa corespunda cu numarul de persoane pentru care se gaseste mancare)
  • carne de vita tocata
  • orez
  • ceapa
  • patrunjel verde
  • marar tocat
  • o felie de paine
  • lapte
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • alte mirodenii
  • rosii
  • bulion de rosii
  • faina

Mod de preparare

Se iau atatia dovlecei mijlocii cate personae sunt, daca sunt prea mari se taie in doua.

Se curata prin razuire si se scobesc de miez. (Acesta se poate folosi la alt preparat daca nu este prea semintos. Se pot face chiftelute de dovlecei, sau se poate fierbe si pune la o salata de legume).

Carnea tocata, de preferat vita sau amestec vita cu porc sau vita cu berbec , cruda se amesteca cu orez,ceapa tocata, patrunjel verde si marar tocate,o felie de paine muiata in lapte, sare , piper, busuioc uscat, alte mirodenii.

Se amesteca si framanta si cu putina apa astfel ca umplutura sa fie pufoasa.

Se umplu dovleceii, si fiecarui i se potriveste un capacel dintr-o felie de rosie.

Se-nfierbanta ulei intr-o tigaie si se rumenesc putin dovleceii , intorcandu-i pe fiecare parte. Se scot si se pun la fiert intr-o cratita cu 2 cani de apa, iar apoi li se adauga bulion de rosii. Astfel se formeaza sosul lor.

Cine doreste poate sa adauge la sfarsitul fierberii o lingura de faina diluata in putina apa. In acest mod gasesc ca mancarea este mai dietetica !

Dupa ce au fiert 15 min . cu clocote mici se pot introduce la cuptor si devin mai gustosi.
Se servesc cu smantana deasupra.

Pofta buna!

Reteta Dovlecei umpluti cu carne este propusa de KikenHana

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Pariziene cu pere

Le-am tot vazut pe aceste frumoase pariziene,pe ici,pe colo chiar si pe dincolo,asa ca m-am documentat direct din curtea...

Pariziene cu pere
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide